Meld u aan voor de zondagsvieringen Sint-Jan
Het is niet meer nodig te reserveren voor de eerstvolgende (zondags)vieringen in de Sint-Jan. Vanwege de versoepelde maatregelen van het kabinet en van de bisschoppen vervalt de noodzaak om te registreren.

De informatie hieronder is per 26 juni 2021 niet meer geldig:

U kunt zich wekelijks vanaf vrijdagmorgen 9 uur aanmelden voor de eerstvolgende zondagsvieringen op zondag om 10 uur en 12 uur.

Aanmelden gaat via een geautomatiseerd systeem.
  • Reserveren kan vanaf maandagochtend 9 uur
  • De tickets zijn gratis
  • Door verdere versoepelingen per 5 juni zijn er 250 plaatsen per viering beschikbaar.

  • Vul hieronder bij de juiste Eucharistieviering (10 uur of 12 uur) het aantal gewenste plekken in. Nadat u uw naam en enkele gegevens hebt ingevuld, krijgt u de mogelijkheid het ticket te downloaden. U ontvangt het ook als e-mail.
  • Denk eraan dat u uw ticket op papier of op uw telefoon moet kunnen tonen bij de ingang van de kerk

Hieronder kunt u zich aanmelden voor de viering van 10 uur op zondag 27 juni. Deze viering wordt rechtstreeks door de KRO uitgezonden op NPO2. In verband met het afbreken van de techniek vervalt op deze zondag de viering van 12 uur.Praktische tips
Om dringen bij de deur te voorkomen, het vriendelijke verzoek om ruim op tijd aanwezig te zijn. Vijf minuten na aanvang van de H. Mis sluit de deur. En denkt u eraan bij binnenkomst en verlaten van de kerk een mondkapje te dragen.

Mocht u zich hebben aangemeld en toch niet naar de viering komen, stuurt u dan een annuleringsmail aan secretariaat@mariajohannes.nl met vermelding van de dag en tijd van de viering.  
  
Alle vieringen worden ook via de livestream op YouTube uitgezonden.

LET OP: de luipoort onder de toren is gesloten in verband met restauratiewerkzaamheden. Voor de vieringen op zondag 10.00 en 12.00 uur is er alleen toegang tot de kathedraal via het zuiderportaal aan de Parade. Op weekdagen kunt u ook via de Mariakapel en het noordertransept de kathedraal betreden.

Toelichting
De Nederlandse bisschoppen hebben 29 april 2021 bekendgemaakt dat de huidige versoepelingen betekenen dat er 10% van de beschikbare zitplaatsen gebruikt kan gaan worden, uiteraard met inachtneming van alle geldende maatregelen:
  • houd afstand
  • draag waar nodig een mondkapje
  • blijf thuis bij klachten.
Voor de Sint-Jan betekent de versoepeling dat er in meimaand 170 (en na de meimaand 200) plaatsen beschikbaar zijn. 


Vragen over dit onderwerp, Reageer dan hier