Samen met onze bisschop naar Lourdes
U heeft de folders en posters voor de bisdombedevaart naar Lourdes ongetwijfeld al gezien achter in de kerk. Onze bisschop Gerard de Korte nodigt de gelovigen in het bisdom uit om samen van 13 tot en met 21 oktober op bedevaart naar Lourdes te gaan.

Vanuit onze parochie kan men per trein of luxe touringcar reizen. In Lourdes bezoekt u dagelijks het heiligdom, kunt u deelnemen aan diverse plechtigheden en is er voldoende ruimte voor ontspanning en excursies.

Opgeven kan via de VNB
www.vnb.nl
reisnummer LO1745

Voor informatie over de reis kunt contact opnemen met
diaken Vladimir Palte
06 46006189
vladimir.palte@outlook.com

diaken Jan Renders
06 52056552
jrenders@home.nl.U kunt ook een folder uit de kerk meenemen.
De tekst hieronder met o.a. informatie over de reismogelijkheden, het reisprogramma en wie kan deelnemen aan de reis, is vrijwel identiek aan de tekst in de folder die achter in de kerken ligt.

Samen met onze bisschop Gerard de Korte, samen met ons bisdom van 's-Hertogenbosch, samen met vele bekenden uit de omgeving gaan wij op bedevaart. Vanuit onze eigen parochie van Den Bosch/Rosmalen/Empel gaan wij - naast per trein – ook per bus. Onderweg bezoeken we vele indrukwekkende bezienswaardigheden, kerken en bijzondere plaatsen zoals Lisieux (H. Theresia) en Dax (H. Vincentius) en Nevers (H. Bernadette). Het programma in Lourdes sluit volledig aan ij de bedevaart van ons bisdom. Pastoraal begeleider in de bus en hotel is diaken Jan Renders. Een busreis naar Lourdes is een tocht door Frankrijk voor de reiziger die meer wil dan alleen toerisme.

Voor elke bedevaart heeft VNB een evenwichtig programma met veel variatie vastgesteld, waarbij kwaliteit en deskundige begeleiding voorop. staan. Tijdens uw reis bezoekt u dagelijks het Heiligdom en kunt u deelnemen aan diverse plechtigheden, zoals de Sacraments- en de Lichtprocessie.

Pastores die de bedevaart begeleiden, gaan voor in eigen Nederlandstalige eucharistievieringen. Naast een welkomst- en zendingsviering is er tijdens de bedevaarten een boeteviering, een viering met de handoplegging en uiteraard een viering aan de Grot van de Verschijningen.

Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontspanning. Tijdens de bedevaart wordt u, onder leiding van uw hotelleider, de mogelijkheid geboden om verschillende bezienswaardigheden in het stadje Lourdes te bezoeken en een excursie naar de schitterende Pyreneeën te maken.Reisschema
De heenreis wordt in tweeënhalve dag afgelegd, de terugreis in twee dagen. U reist heen via Lisieux en Bordeaux naar Lourdes. Op de terugreis doet u Nevers aan.

Kunt u deelnemen aan deze reis?
Aan deze pelgrimsreis kunnen ook pelgrims deelnemen die korte afstanden zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo, eventueel met behulp van een rollator, en voor lange afstanden mogelijk gebruik moeten maken van een rolstoel. Pelgrims kunnen met geringe ondersteuning een trap op- en aflopen en instappen in een vervoermiddel. Voor de overnachtingen onderweg zijn beperkt eenpersoonskamers beschikbaar. Toewijzing vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen.

Inclusief
• Reis per luxe touringcar (Tourist Class) vanaf de opstapplaats in Nederland naar Lourdes v.v.
• Verblijf op basis van een tweepersoonskamer en volpension in een driesterren accommodatie
• Pastorale begeleiding en reisbegeleiding gedurende de reis en het gehele verblijf in Lourdes
• Nederlandstalig programma
• Excursie naar de Pyreneeën
• Fooien, belastingen, boekings- en administratiekosten, bijdrage aan het Heiligdom, Calamiteitenfonds

Exclusief
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reis van uw woonplaats naar de opstapplaats v.v.
• Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
• Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)

Reisdata en reisnummer
13 t/m 21 oktober 2017 LO1745

Tarief
Driesterrenhotel € 899,00 (eenpersoonskamertoeslag € 240,00)

Meer informatie?
Neem contact op met
Diaken Vladimier Palte,
06 46 00 61 89
vladimir.palte@outlook.com

Diaken Jan Renders
06 52 05 65 52
jrenders@home.nl

VNB
(073) 681 81 11
info@vnb.nl
www.vnb.nl
Vragen over dit onderwerp, Reageer dan hier