Probeer de Alpha-cursus vanaf 19 september

Waarom hebben al meer dan 24 miljoen mensen een Alpha gevolgd? Waarom gebeurt dat op meer dan 500 plekken in Nederland? En waarom organiseert onze parochie al voor de 24e keer een Alpha-cursus? Kom vrijblijvend naar de open avond op dinsdag 19 september 2017 om 19:00 uur en ontdek het zelf! Jong of oud, gelovig of niet-gelovig, vragen of twijfels, u bent van harte uitgenodigd.

Tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekt u wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al uw vragen en praat met andere deelnemers door over vijftien belangrijke onderwerpen zoals: ‘Is er meer?’, ‘Wie is Jezus?’ en ‘Wat is bidden en hoe doe je dat?’.

Eén deelnemer zei: ‘We kenden elkaar niet en na tien avonden is er een band gegroeid.’ En een ander zei: ‘Ik heb hier voor het eerst met mensen gesproken die geloven.’

U bent van harte welkom op de open avond op 19 september; daarna kunt u beslissen of u door wilt gaan of niet. De cursus wordt gegeven in een ongedwongen en open sfeer. Iedereen is welkom! Deelname aan deze cursus is gratis.

Programma:
Dinsdag 19 september - Open avond (Is er meer?)
Dinsdag 26 september - Wie is Jezus?
Dinsdag 3 oktober - Waarom stierf Jezus?
Dinsdag 10 oktober - Hoe kun je geloven?
Dinsdag 24 oktober - Bidden: waarom en hoe?
Dinsdag 31 oktober - De bijbel lezen: waarom en hoe?
Dinsdag 7 november - Hoe leidt God ons?

Zaterdag 11/zondag 12 november - 1. Wie is de heilige Geest? 2. Wat doet de heilige Geest? 3. Hoe kan ik vervuld worden met de heilige Geest? 4. Hoe maak ik het meest van de rest van mijn leven?

Dinsdag 14 november - Hoe kan ik het kwaad weerstaan?
Dinsdag 21 november - Waarom en hoe moeten we het anderen vertellen?
Dinsdag 28 november - Geneest God ook nu nog?
Dinsdag 12 december - Hoe zit het met de Kerk? (Slotavond)

17 oktober herfstvakantie en 5 december (Sinterklaas) is er geen Alpha cursus.

Locatie: Lucaskerk; César Francklaan 2 in Den Bosch. We eten eerst gezellig met elkaar. Wilt u zich in verband met de maaltijd aanmelden bij Marjon Brouwer (06-3438812 na 17.00 uur of marjon.brouwer@tele2.nl) of Corry Coppens (fam.coppens@home.nl).

Kijk voor meer info op: www.alpha-cursus.com

Vragen over dit onderwerp, Reageer dan hier