Koster en beheerder Sint-Cathrien gezocht
De Sint-Catharinakerk is een Rijksmonument uit 1533 in het hart van ’s-Hertogenbosch. De parochie H. Maria gaat per 1 februari 2020 de kerk weer openstellen voor liturgische vieringen en bijeenkomsten. De kerk is een ontmoetingsplek voor christenen van oosterse en westerse riten waaronder de Armeens-Apostolische kerk en de Johannes van Damascusgemeenschap (Byzantijnse ritus).

De parochie H. Maria vindt het belangrijk dat dit fraaie rijksmonument beschikbaar blijft voor eigen vaste vieringen en bediening van de sacramenten zoals uitvaarten, dopen en huwelijksvieringen. Daarnaast wil de parochie haar prachtige gebouw met goede akoestiek gastvrij openstellen voor onder andere concerten en orkestrepetities. In de overige zalen zullen in de toekomst regelmatig lezingen, workshops en vergaderingen plaats vinden.

Om dit te realiseren is het bestuur dringend op zoek naar een koster en naar een gastvrouw/man als beheerder. Het gaat dus om twee verschillende functies. 

Functie van Beheerder
Als beheerder ben je de gastheer/gastvrouw in en rond het kerkgebouw: de spin-in-het-web om alles mogelijk te maken. Je wordt bij de uitvoering van de taken ondersteund door een nog te vormen groep vrijwilligers.
Profiel, taakomschrijving en functie-eisen vindt u in het document rechts op deze pagina. 
In beginsel vraagt de parochie de hulp van de beheerder voor circa 8 uur per week. Een vrijwilligersvergoeding kan worden aangeboden. De beheerder is verzekerd binnen de polissen van de parochie voor aansprakelijkheid en ongevallen.

Functie van Koster
De Koster functioneert in een team van meerdere kosters en andere vrijwilligers onder verantwoordelijkheid van de beheerder van de St. Cathrien.
Profiel, taakomschrijving en functie-eisen vindt u in het document rechts op deze pagina.
De functie van koster is een vrijwilligersfunctie, waar géén vergoeding tegenover staat anders dan gemaakte kosten. De koster is verzekerd binnen de polissen van de parochie voor aansprakelijkheid en ongevallen.

Reageren en meer informatie :
Indien u geïnteresseerd bent in een van beide functies bij de parochie H. Maria dan kunt u reageren naar vrijwilligermaria@mariajohannes.nl t.a.v. Yvonne Jurjus, vrijwilligerscoördinator parochie, dan wel de verantwoordelijk bestuurder Jan Jansen, j.th.jansen@home.nl of 06-51313707.
Vragen over dit onderwerp, Reageer dan hier
Vacature Koster Sint-Cathrien
Het bestuur van de H. Maria is op zoek naar een koster voor de Sint-Cathrienkerk.
Vacature Beheerder Sint-Cathrien
Het bestuur van de H. Maria is op zoek naar een beheerder voor de Sint-Cathrienkerk.