Herdenkingsmis gestorven religieuzen
Zaterdag 19 september vindt er in de kathedraal een bijzondere Eucharistieviering plaats vanuit de Konferentie Nederlandse Religieuzen. Tijdens deze viering, waarin mgr. De Korte hoofdcelebrant is, worden alle religieuzen herdacht die in de voorbije maanden zijn overleden.

Zaterdag 19 september kunt u de viering ook online volgen:
LIVE in de Sint-Jan
YouTube

Aan veel kloosters is het coronavirus niet voorbij gegaan. Omdat bijna alle kloostergemeenschappen in een lockdown zaten, moesten de meeste uitvaarten van overleden religieuzen in stilte plaatsvinden. Een afscheid zonder medezusters, medebroeders en familieleden. Dat gold ook voor alle andere gestorven religieuzen in de afgelopen tijd. Corona of geen corona: een begrafenis in stilte.

In één gezamenlijke Eucharistie worden alle overleden religieuzen uit de voorbije maanden herdacht en aan Gods barmhartigheid toevertrouwd. De viering in de kathedraal vangt aan om 10.30 uur, maar is alleen toegankelijk voor genodigden. Wij vragen om uw begrip hiervoor. Vanuit het hele land zullen religieuzen naar de Sint-Jan afreizen waar voor 300 personen plaats is.

De Eucharistieviering is live te volgen via de livestream van de parochie. Zie daarvoor de link/knop bovenaan dit bericht.
De liturgie voor de viering kunt in de rechterkolom downloaden.

Op zaterdag 19 september gaan de Eucharistievieringen van 8.30 en 12.30 uur uiteraard gewoon door.
Overzicht nieuwsberichten
Birgittabijeenkomst 22 september over Vrede
18-09-2020
Voor de eerste Birgittabijeenkomst van dit seizoen komt dr. Llewellyn Bogaers op 22 september spreken over 'Wat is Vrede?' in het kader van de Vredesweek.  
Herdenkingsmis gestorven religieuzen
12-09-2020
Zaterdag 19 september vindt er in de Sint-Jan kathedraal een bijzondere Eucharistieviering plaats vanuit de Konferentie Nederlandse Religieuzen, waarin alle religieuzen worden herdacht die in de voorbije maanden zijn overleden.
Communievoorbereidingen en -vieringen
10-09-2020
In de maand september vinden in de kerken van de H. Mariaparochie enkele (uitgestelde) communievieringen plaats én starten ook alweer de voorbereidingen voor de Eerste  Heilige Communie in 2021.
Communievieringen 2020
28-08-2020
Na enkele maanden uitstel vanwege de coronamaatregelen, vinden op zondag 6 september zowel in de Sint-Jan als de Lucaskerk vieringen plaats waarin een aantal kinderen hun Eerste Heilige Communie ontvangt.
MIVA-collecte 30 augustus
28-08-2020
Dit jaar richt MIVA zich voor de jaarlijkse collecte op zorg in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld in Bangladesh.
Feest van de Kerkwijding Sint-Jan
18-08-2020
Zondag 23 augustus vieren wij op plechtige wijze het feest van de Kerkwijding (de eigenlijke dag is 25 augustus). Het is een jaarlijks hoogtepunt in het liturgisch jaar van de Sint-Jan.
Openluchtmissen op terras in Sint-Janstuin
13-08-2020
Op zaterdag 15 augustus viert de Kerk het feest van Maria Tenhemelopneming. We vieren het tijdens de Eucharistievieringen van 8.30 en 12.30 uur in de Sint-Jan. En de dag erna, zondag 16 augustus, met twee openluchtvieringen in de Sint-Janstuin naast de kathedraal.
Aanpassing deelnamebeleid vieringen
05-08-2020
Voor de Sint-Jan geldt vanaf begin augustus dat u de vieringen kunt bijwonen zonder dat u zich vooraf hoeft aan te melden of uw naam op een presentielijst moet noteren.
Extra Actie Kerkbalans in onze parochies
10-07-2020
In de afgelopen maanden kon lange tijd op de zondag niet zoals gewoonlijk gevierd en dus ook niet op de vertrouwde manier gecollecteerd worden. Daarom wordt nu een extra Actie Kerkbalans gehouden. Daarmee vragen de kerken hun parochianen en leden om in deze tijd van corona een (extra) gift over te maken. Zodat we als Kerk kunnen blijven doen wat juist nu zo hard nodig is: omzien naar elkaar!
Vieren in de Sint-Jan vanaf 1 juli
28-06-2020
In verband met de versoepelde coronamaatregelen vanaf 1 juli verandert er ook in de Sint-Jan weer het een en ander. Het kerkbestuur licht u in dit artikel daar uitgebreid over in.
Liturgie 19 september Herdenking religieuzen
teaser gerelateerd document
Liturgie zaterdag 19 september Herdenkingsmis overleden religieuzen