Actie Kerkbalans komt bij u thuis
Met het luiden van de klokken binnen in de Sint-Jan heeft mgr. G. de Korte samen met plebaan Geertjan van Rossem afgelopen zaterdag 19 januari de jaarlijkse Actie Kerkbalans gestart. Zij werden enthousiast bijgestaan door de communicantjes van de Sint-Jan, die voor een catechesemiddag de Mis hadden bijgewoond en mee mochten doen met het klokluiden.
foto’s: Wim Koopman
Actie Kerkbalans inluidmoment Actie Kerkbalans inluidmoment Actie Kerkbalans inluidmomentOok op andere plaatsen in het bisdom en de rest van het land zijn om 13.00 uur kerkklokken geluid als startsein van deze jaarlijkse landelijke Actie waarmee aandacht wordt gevestigd op de noodzaak van financiële steun door de eigen leden. Die steun is hard nodig om als gemeenschap een plaats van ontmoeting te zijn en blijven tussen God en de mensen en tussen mensen onderling. Voor veel parochianen is hun kerkgemeenschap een geestelijk thuis en biedt het houvast en inspiratie op hun levensweg. Dat is toch zeker de moeite waard om voort te zetten en er uw steun – door gebed, inzet en een financiële bijdrage – aan te geven.

Voor alle onkosten die er door en voor de parochianen worden gemaakt, ontvangen kerken geen subsidie en zijn zij afhankelijk van de bijdragen van hun leden. En die kosten zijn veelzijdig en flink: energie, verzekeringen, personeelskosten, schoonmaak- en onderhoudskosten, aankleding en benodigdheden voor de liturgie (bloemen, kaarsen, misboekjes) en voor pastorale bijeenkomsten, communicatie, allerlei activiteiten enz. U ziet het, zonder mensen geen gemeenschap en zonder middelen geen parochie. De kracht van de parochie is de parochiaan.

Bijzonder aan de Actie Kerkbalans is dat de steun echt lokaal is. Zo geeft u als parochiaan binnen de pastorale eenheid H. Maria en H. Johannes Evangelist heel concreet voor uw eigen geloofsgemeenschap, bijvoorbeeld in Rosmalen (Sint-Lambertuskerk en H. Laurentiuskerk) of in Empel (H. Landelinuskerk). Ook in de stad Den Bosch draagt u bij aan uw eigen gemeenschap, bijvoorbeeld rond de Sint-Lucaskerk of die van de Sint-Jan.

Parochianen ontvangen tijdens de actieperiode, 19 januari t/m 2 februari, een persoonlijke brief. We vertrouwen op uw ruimhartige betrokkenheid en zijn u zeer dankbaar voor uw steun.

Het pastoraal team

Lees hier meer over hoe u mee kunt doen...
Overzicht nieuwsberichten
Bericht van medeleven voor Notre-Dame
16-04-2019
Maandag 15 april werd heel de wereld opgeschrikt door de verwoestende brand in de Parijse kathedraal Notre-Dame. Vanuit de parochiegemeenschap H. Johannes Evangelist een bericht van medeleven gestuurd.
Paasdriedaagse voor jong en oud
27-03-2019
Al een aantal jaar vindt in de Lucaskerk een Paasdriedaagse plaats, speciaal voor gezinnen om samen met hun kinderen aan deel te nemen. Marijke en Ad Lexmond zijn enthousiaste deelnemer en organisators.
Mariabedevaart met Vormelingen - doet u mee?
25-03-2019
De parochiële werkgroep Vormsel gaat op zaterdag 11 mei samen met de vormelingen, die met Pinksteren worden gevormd, lopend op bedevaart vanaf de Laurentiuskerk in Rosmalen naar de Zoete Lieve Vrouw in de Sint-Jan.
Als het even tegenzit - gespreksavonden vanaf 25 maart
10-03-2019
Tijdens een drietal avonden gaat broeder Jan ter Maat, die stage loopt bij de Landelinuskerk in Empel, met 30- tot 45-jarigen in gesprek over de tegenslagen waar je soms tegenaan loopt.
English Mass April 7th - Engelstalige H. Mis 7 April
22-02-2019
The regular Mass on the first Sunday of the Month will not take palce on March 3rd, because of  'Carnaval' . The Church will be closed after the Mass of 11.45 AM.

You are most welcome to join us in our English Holy Mass on Sunday April 7th. The Holy Mass is every first Sunday of the month at 4.00 p.m. in St. John’s Cathedral. After the Mass there is also a wonderful opportunity to meet and mingle with each other and you will receive a delicious Indonesian meal!

Vanwege Canaval vervalt de Engelse Mis op de eerste zondag van de maand op zondag 3 maart. Op die dag is de Sint-Jan na de viering van 11.45 uur gesloten.

In de Sint-Janskathedraal is elke eerste zondag van de maand om 16.00 uur een Engelst
Inschrijving op 15 maart voor Vormseltraject 2019/2020
21-02-2019
Vrijdag 15 maart 2019 vindt vanaf 20.00 uur in museum de Bouwloods een informatiebijeenkomst plaats over de toediening van het H. Vormsel en het vormseltraject 2019/2020.
Carnaval in de Sint-Jan en de Sint-Lambertus
20-02-2019
In het Carnavalsweekend vindt op zondag 3 maart een Carnavalsviering plaats in de Sint-Jan om 9 uur en in de Sint-Lambertuskerk (Rosmalen) om 10 uur.
Actie Kerkbalans komt bij u thuis
20-01-2019
Actie Kerkbalans inluidmoment Met het luiden van de klokken binnen in de Sint-Jan heeft mgr. G. de Korte samen met plebaan Geertjan van Rossem afgelopen zaterdag 19 januari de jaarlijkse Actie Kerkbalans gestart.
De nieuwe Alpha cursus start in januari
29-12-2018
Welkom op de OPEN AVOND van Alpha op dinsdag 29 januari 2019 in de Lucaskerk te 's-Hertogenbosch. Jong of oud, gelovig of niet-gelovig, vragen of twijfels, u bent allen van harte uitgenodigd!
Bijbelcursus Genesis tot Jezus vanaf 18 januari
27-12-2018

'God werd mens, opdat de mens God werd', zegt een bekende kerkvader uit de 2e eeuw. Wat betekent dat? Waarom moest God mens worden? De Bijbelcursus Genesis tot Jezus neemt ons in het grote plan mee. Van harte uitgenodigd op 7 vrijdagavonden, te beginnen op 18 januari 2019 (tweewekelijks).