Meimaand-Mariamaand: opening op 30 april 2019
In de meimaand komen duizenden mensen vanuit het gehele bisdom en daarbuiten bij de Zoete Moeder een kaarsje opsteken voor steun, uit dankbaarheid of gewoon uit liefde voor de Moeder Gods. Dinsdag 30 april wordt de meimaand geopend met een viering in de Sint-Jan om 19.00 uur. Thema dit jaar: Mij geschiede naar uw Woord.

U kent vast de blauw-witte vlaggen die de gehele meimaand in de binnenstad van Den Bosch te zien zijn. Het is een eerbetoon aan de Zoete Moeder. Als u in de binnenstad woont, bevestigt u dan ook op zondag 12 mei – als de bidtocht plaatsvindt - een Mariavlag aan de gevel van uw huis? Zo toont u uw verbondenheid met de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch en met de stad haar zo waard. De bidtocht begint na de viering van 11.45 uur, om ca. 13 uur. Info voor de vlaggen: roberto.van.straaten@hotmail.com 

Naast allerlei groepen die van buiten de parochie naar Maria op bedevaart komen, gaat de parochiële werkgroep Vormsel op zaterdag 11 mei samen met de vormelingen lopend op bedevaart vanaf de Laurentiuskerk in Rosmalen naar de Zoete Lieve Vrouw in de Sint-Jan. Loopt u ook mee? Het verzamelen is om 16.30 uur in de Laurentiuskerk aan de Oude Baan 1 in Rosmalen.

Informatie over alles rond de meimaand en de bidtocht: www.zoetelievevrouw.nl 
Overzicht nieuwsberichten
Meimaand-Mariamaand: opening op 30 april 2019
25-04-2019
In de meimaand staat in de Sint-Jan de Zoete Moeder centraal. de Broederschap heeft voor dit jaar het thema 'Mij geschiede naar uw woord' gekozen.
Mariabedevaart met Vormelingen - doet u mee?
22-04-2019
De parochiële werkgroep Vormsel gaat op zaterdag 11 mei samen met de vormelingen, die met Pinksteren worden gevormd, lopend op bedevaart vanaf de Laurentiuskerk in Rosmalen naar de Zoete Lieve Vrouw in de Sint-Jan.
English Mass June 2nd - Engelstalige H. Mis 2 juni
19-04-2019

You are most welcome to join us in our English Holy Mass on Sunday June 2nd. The Holy Mass is every first Sunday of the month at 4.00 p.m. in St. John’s Cathedral. After the Mass there is also a wonderful opportunity to meet and mingle with each other and you will receive a delicious Indonesian meal!

In de Sint-Janskathedraal is elke eerste zondag van de maand om 16.00 uur een Engelstalige H. Mis. De eerstvolgende is op zondag 2 juni. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er een heerlijk Indonesisch buffet.

Persbericht H. Catharinakerk
18-04-2019

Daar het Theater aan de Parade géén gebruik zal maken van de H. Catharinakerk aan de Kruisbroedershof in ’s-Hertogenbosch ( “de Cathrien” ) als tijdelijke huisvesting voor het Theater, heeft het bestuur van de parochie Heilige Maria, waartoe de Catharinakerk behoort, besloten een nieuw perspectief voor de kerk, het patronaatsgebouw en de voormalige pastorie te bewerkstelligen.

Vooruitlopend hierop zullen de Armeense - en de Johannes van Damascus gemeenschap gebruik gaan maken van de Catharinakerk voor hun vieringen.

Bericht van medeleven voor Notre-Dame
16-04-2019
Maandag 15 april werd heel de wereld opgeschrikt door de verwoestende brand in de Parijse kathedraal Notre-Dame. Vanuit de parochiegemeenschap H. Johannes Evangelist een bericht van medeleven gestuurd.
Paasdriedaagse voor jong en oud
27-03-2019
Al een aantal jaar vindt in de Lucaskerk een Paasdriedaagse plaats, speciaal voor gezinnen om samen met hun kinderen aan deel te nemen. Marijke en Ad Lexmond zijn enthousiaste deelnemer en organisators.
Als het even tegenzit - gespreksavonden vanaf 25 maart
10-03-2019
Tijdens een drietal avonden gaat broeder Jan ter Maat, die stage loopt bij de Landelinuskerk in Empel, met 30- tot 45-jarigen in gesprek over de tegenslagen waar je soms tegenaan loopt.
Inschrijving op 15 maart voor Vormseltraject 2019/2020
21-02-2019
Vrijdag 15 maart 2019 vindt vanaf 20.00 uur in museum de Bouwloods een informatiebijeenkomst plaats over de toediening van het H. Vormsel en het vormseltraject 2019/2020.
Carnaval in de Sint-Jan en de Sint-Lambertus
20-02-2019
In het Carnavalsweekend vindt op zondag 3 maart een Carnavalsviering plaats in de Sint-Jan om 9 uur en in de Sint-Lambertuskerk (Rosmalen) om 10 uur.
Actie Kerkbalans komt bij u thuis
20-01-2019
Actie Kerkbalans inluidmoment Met het luiden van de klokken binnen in de Sint-Jan heeft mgr. G. de Korte samen met plebaan Geertjan van Rossem afgelopen zaterdag 19 januari de jaarlijkse Actie Kerkbalans gestart.