Steun de parochie van de Sint-Jan via de Givt-app
Givt
Sinds vandaag, zaterdag 28 maart, kunt u vanuit huis en in de Sint-Jan de parochie steunen door een bijdrage te doen via de Givt-app. Deze app kunt u installeren op uw smartphone.

Door de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kunnen en mogen er helaas geen liturgische vieringen met publiek plaatsvinden in de Sint-Jan, net als in alle kerken in Nederland (en daarbuiten).

Steun
We zijn blij dat de Sint-Jan gewoon geopend kan blijven en hopen dat u steun ondervindt door bij O.L. Heer te zijn die in het tabernakel aanwezig is of tijdens de Aanbidding (ma t/m za 9.00-9.30 uur) of om even te bidden bij een van de heiligen, in de Mariakapel of gewoon in de kerk.

Donatie
U zult begrijpen dat de parochie door de maatregelen een groot deel van haar inkomsten moet ontberen. Er kunnen geen collectes worden gehouden en ook het aantal mensen dat een bezoekje aan de kerk en de Mariakapel brengt, is beperkter. 

Geven met de Givt-app
Met de Givt-app kunt u toch vanuit huis of ter plekke in de Sint-Jan, zonder contant geld te hoeven gebruiken of op zak te hebben, de parochie steunen met een bijdrage. Daartoe dient u eerst de Givt-app op uw smartphone te downloaden. U vindt de Givt-app in de Apple Appstore of de Google Playstore op uw smartphone. Onderaan vindt u ook rechtstreekse links naar de app.

Vanuit huis of in de kerk
Wanneer u vanuit huis doneert, kunt u in de Givt-app in de lijst kiezen voor Sint Jan 's-Hertogenbosch. Of u scant de QR-code onderaan de pagina. Deze QR-code vindt u ook op diverse plekken in de Sint-Jan zelf en in de Mariakapel met een korte aankondiging. Wanneer u met de Givt-app de QR-code scant, kunt u direct een bedrag intikken als steun aan de parochie.

Mocht u de app nog niet hebben geïnstalleerd en u scant de QR-code, dan verschijnt er een link om de app te downloaden en installeren. Dat gaat via een aantal stappen waarbij u o.a. uw e-mailadres en bankrekeningnummer ingeeft. Het is aan te raden thuis de app installeren. In een later stadium zal de app voor meer mogelijkheden in de kerk worden ingezet. De Givt-app wordt reeds in kerken, bij deurcollectes en evenementen gebruikt.

Dank voor uw steun
We hopen dat u de parochie Sint-Jan in deze moeilijke periode wilt blijven steunen met uw gebed, uw bezoek aan de Sint-Jan en ook met een bijdrage via de Givt-app. Pastores en bestuur zijn u zeer dankbaar.

Download met Google Play  Download in de App Store

Wanneer u onderstaande code met de Givt-app scant, kunt u direct een bijdrage aan de parochie doneren.

Givt

Mocht u niet met een app kunnen of willen werken, dan kunt u altijd via de bank een bijdrage overmaken op bankrekeningnummer van de parochie: NL 92 INGB 0002 5386 00.

Samengevat
  • Op uw smartphone zelf de Givt-app downloaden kan in de Apple Appstore of de Google Playstore
  • Via uw pc de Givt-app downloaden: www.givtapp.net
  • Een bijdrage overmaken zonder Givt-app kan op bankrekeningnummer: NL 92 INGB 0002 5386 00
Overzicht nieuwsberichten
Vieringen H. Mariaparochie blijven LIVE te volgen
17-04-2020
De vieringen voor de H. Mariaparochie in de Sint-Lambertuskerk worden voorlopig LIVE uitgezonden. Zowel de zondagse als de doordeweekse Missen kunt u online volgen.
Steun de parochie van de Sint-Jan via de Givt-app
16-04-2020
Givt
Sinds vandaag, zaterdag 28 maart, kunt u vanuit huis en in de Sint-Jan de parochie steunen door een bijdrage te doen via de Givt-app. Deze app kunt u installeren op uw smartphone.
Paasboodschap pastoraal team H. Mariaparochie
11-04-2020
Namens het gehele pastorale team van de H. Mariaparochie wenst kapelaan Herman Schaepman alle parochianen een Zalig Pasen. 
Mis 1e Paasdag Sint-Jan op Omroep Brabant en Dtv
10-04-2020
De Eucharistieviering op Eerste Paasdag om 10 uur in de Sint-Janskathedraal wordt rechtstreeks uitgezonden op Omroep Brabant en Dtv.
Online editie van 'Vuur op de Parade'
09-04-2020
Alles is anders. Volgens plan organiseert Stichting Vonk en Vlam in verbondenheid met het Beraad van Kerken op zaterdag 11 april toch 'Vuur op de Parade'. Niet op locatie, maar online via Facebook en YouTube.
H. Mariaparochie zendt e-zine rond
09-04-2020
De e-zine van de H. Mariaparochie opent met een kort woord van kapelaan Herman Schaepman. Belangrijk nieuws is dat de live-verbinding tijdens de vieringen thans mogelijk is. 
Nieuwsbrief vanuit de Sint-Jan rondgemaild
09-04-2020
Namens de parochie van de H. Johannes Evangelist en namens de kathedrale basiliek van Sint-Jan is een digitale nieuwsbrief rondgestuurd om alle parochianen op de hoogte te houden in deze coronatijd.
Vieringen Goede Week en Pasen in de Sint-Jan 2020
07-04-2020
In de Sint-Jan, als kathedraal en Moederkerk van ons bisdom, wordt de liturgie van de Goede Week en het Paastriduüm door de bisschop gevierd, hetzij anders dan we gewoon zijn. Zo zijn de plechtigheden helaas niet publiek toegankelijk, maar deze kunnen wel online worden gevolgd.
Vieringen H. Mariaparochie Goede Week en Pasen 2020
07-04-2020
Voor de H. Mariaparochie vinden de liturgische vieringen van het Paastriduum in de Sint-Lambertuskerk plaats. Gelovigen kunnen daar niet bij aanwezig zijn. Wel kunt u de vieringen online volgen via kerkdienstgemist.nl 
Geestelijke Communie: Christus ontmoeten in ongewone tijden
07-04-2020
Nu de publieke Missen zijn opgeschort, worden we vaak gewezen op de mogelijkheid van de geestelijke Communie. Wat houdt die in? Hoe kunnen we Christus in deze ongewone tijden toch gewoon ontvangen?