Vier de meimaand in de Sint-Jan online mee
In de meimaand kunt u dagelijks de H. Mis vanuit de Sint-Jan online volgen, op zondag om 10 uur en ma t/m za om 8.30 en 19 uur. Om 18.30 uur is er een online rozenkrans bij de Zoete Moeder.

Online de viering volgen
Elke zondag viert mgr. De Korte om 10 uur de Eucharistieviering. Hoewel daar geen gelovigen bij kunnen zijn, is de viering hier wel online te volgen. De liturgie voor de zondag kunt u in de rechterkolom downloaden. Daar staat ook reeds de liturgie voor donderdag 21 mei, Hoogfeest van Hemelvaart, en voor zondag 24 mei.

Na de mis zingt een aantal leden van de Schola Cantorum het Bossche Marialied. Ook dit is te volgen via livestream.

Noveenactie - Thuis bij Maria-Maria bij u thuis
De speciale Maria-noveen die de Broederschap van O.L. Vrouw van Den Bosch voor de meimaand heeft georganiseerd loopt nog tot 18 mei. Inwoners van ’s-Hertogenbosch en alle andere belangstellenden is gevraagd om in ieder geval van 10 t/m 18 mei een blauwwitte vlag uit te hangen. Daarnaast wordt iedereen gevraagd een Mariabeeld met kaarsje en bloemetje voor het raam te plaatsen. Foto’s hiervan kunnen gedeeld worden op de
Facebookpagina van De Broederschap.

Plebaan Blom houdt op zijn instagram-account de noveen dagelijks bij. Zie voor de tekst van de noveen onderaan dit bericht.

Bidtocht
De traditionele bidtocht kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Toch worden parochianen en overige belangstellenden gevraagd de beetocht individueel te lopen. In het bijzondere meimaandboekje van dit jaar, dat gewoon in de kerk ligt, staat een plattegrond met toelichting van de bidtochtroute (beeweg) zoals die normaliter door het centrum van de stad wordt gelopen.

(Noveen) Kaars opsteken
Uiteraard bent u welkom om in de Sint-Jan zelf een kaarsje op te komen steken. Mocht u niet naar de Sint-Jan kunnen of willen komen, dan kunt u ook een noveenkaars laten opsteken via de speciale site van de Broederschap voor deze meimaand www.thuisbijmaria.nu

Openingstijden Sint-Jan en informatiebalie
De Sint-Jan is van maandag t/m zaterdag geopend van 9.00-17.00 uur en op zondag van 11.30-17.00 uur. De informatiebalie, waar o.a. de replica van de Zoete Moeder, boeken en cd’s kunnen worden gekocht, is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.30 -16.30 uur.

Carillonconcerten
Op 20 en 27 mei klinken in het centrum van 11.30 tot 12.30 uur Marialiederen uit heden en verleden. Uitgevoerd door stadsbeiaardier Joost van Balkom.

Noveengebed tot de Zoete Moeder
Heilige Maria Moeder van de Heer
en Zoete Lieve Vrouw van deze stad
in dit heiligdom dank ik God omwille van U,
want velen hebben hier de kracht van Uw gebed ondervonden.
Alles wat mijn hart bezighoudt, vertrouw ik toe aan U.
Bid voor mij bij Uw Zoon, Moeder van alle gelovigen.
U bent niet alleen ons voorbeeld maar ook onze bemoediging
zoals U reeds gedurende zovele eeuwen
hulp en troost hebt gegeven.
Zoete Lieve Vrouw,
blijf bidden voor alle mensen en ook voor mij. Amen.
Overzicht nieuwsberichten
Vier de meimaand in de Sint-Jan online mee
13-05-2020
In de meimaand kunt u dagelijks de H. Mis vanuit de Sint-Jan online  volgen, op zondag om 10 uur en ma t/m za om 8.30 en 19 uur. Om 18.30 uur is er een online rozenkrans bij de Zoete Moeder.
Vooraankondiging versoepeling maatregelen na 1 juni
08-05-2020
De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft vrijdag 8 mei in een vooraankondiging verklaard na te denken over versoepeling van de maatregelen na 1 juni.
H. Mis op Moederdag 10 mei en start Maria-noveen
08-05-2020
Zondag 10 mei kunt u om 10 uur weer de H. Mis vanuit de Sint-Jan volgen. Die dag start tevens de Maria-noveen waarbij inwoners van 's-Hertogenbosch op bijzondere manier betrokken zijn.
Mgr. De Korte over Maria en de coronacrisis
06-05-2020
In een nieuw Woord van Bemoediging spreekt mgr. De Korte over de betekenis van Maria voor de gelovigen. Hoewel er in deze meimaand geen grootste publieke vieringen en processies mogelijk zijn, heeft Maria in in veel kerkgebouwen een speciaal plekje gekregen.
Aandacht voor Maria in de H. Mariaparochie
05-05-2020
Het is meimaand. De tijd waarin er extra aandacht is voor Maria, de moeder van God. In de H. Mariaparochie zijn er diverse initiatieven.
Digitale nieuwsbrief parochie H. Maria
03-05-2020
De parochie H. Maria verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief  met daarin o.a. een bemoedigend woord van een van de pastores en de misintenties.
Schola Cantorum zingt online het Magnificat
01-05-2020
De Schola Cantorum, het kathedrale koor van de Sint-Jan, heeft voor de meimaand een bijzondere opname gemaakt van het Magnificat. Absoluut het kijken en beluisteren waard!
Kapelaan Gideon in herdenkingsuitzending 4 mei 19u
01-05-2020
Onder normale omstandigheden zou op 4 en 5 mei de 75-jarige bevrijding groots herdacht en gevierd worden. Dat kan vanwege de coronamaatregelen niet. Wel neemt kapelaan Gideon van Meeteren deel aan een online uitzending op maandag 4 mei om 19 uur.
Meimaand - Maria komt bij u thuis
28-04-2020
De meimaand krijgt dit jaar een geheel andere invulling. De opening van de meimaand gebeurt met een online viering op 30 april om 19 uur. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch licht de aangepaste activiteiten toe in een persbericht.
Vieringen Sint-Jan blijven LIVE te volgen
27-04-2020
De vieringen in de Sint-Jan worden voorlopig LIVE uitgezonden. Zowel de zondagse als de doordeweekse Missen kunt u online volgen.
Liturgie zondag 17 mei Sint-Jan
teaser gerelateerd document
Liturgie zondag 17 mei Sint-Jan
Liturgie donderdag 21 mei Sint-Jan
teaser gerelateerd document
Liturgie donderdag 21 mei Sint-Jan, Hoogfeest van Hemelvaart
Liturgie zondag 24 mei Sint-Jan
teaser gerelateerd document
Liturgie zondag 24 mei Sint-Jan