Kathedrale Basiliek van H. Johannes Evangelist, Sint-Jan
De Sint-Jan, ofwel voluit de Kathedrale Basiliek van de heilige Johannes Evangelist, aan de Parade is de thuiskerk van de bisschop en het thuis van de Zoete Moeder van 's-Hertogenbosch.Openingstijden

Van 1 april tot 1 november: maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur; zondag van 9.00 tot 17.00 uur
Van 1 november tot 1 april: maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 16.30 uur; zondag van 9.00 tot 16.30 uur.

Topmonument
De provincie Brabant heeft de Sint-Jan benoemd tot Topmonument. Kijk op http://www.topmonumentenbrabant.nl/ voor meer informatie.

Nationaal monument
Ook landelijk is de Sint-Jan een unicum. Sinds jaren is de Sint-Jan een nationaal monument. In 2011 werd een grote restauratie voltooid.
Wilt u meer weten over de Sint-Jan als monument, de restauratie van de Sint-Jan, openingstijden en rondleidingen, kijk dan op www.sint-jan.nl  van de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan.

Eerdere fusie
Parochie H. Johannes Evangelist. Van deze parochie maakten deel uit: de Sint-Jan, de Sint Lucaskerk en de Sint-Cathrien. Daarna is de Sint-Jan als zelfstandige parochie onderdeel geweest van de pastorale eenheid met de parochie H. Maria.
Sinds januari 2021 is de pastorale eenheid opgeheven en gaan de  Parochie H. Johannes Evangelist en de Parochie H. Maria onafhankelijk verder.

 
Vragen over dit onderwerp, Reageer dan hier