Vastenactie: hoop voor San Salvador

img
 
 
 
 
 
 
 
Binnenkort op de agenda
Geen afbeelding beschikbaar
Geen afbeelding beschikbaar
De lente is nu echt begonnen! Dat geeft weer extra energie om bijvoorbeeld eens deel te nemen aan de Taizé-viering, de Birgittabijeenkomst of de Kinder Matteüs.
Vaste Vieringen
Geen afbeelding beschikbaar
U vindt hier alle tijden van de vaste vieringen in de pastorale eenheid H. Maria en H. Johannes in 's-Hertogenbosch, Rosmalen en Empel.
Katholiek leven
Geen afbeelding beschikbaar
Wilt u uw kind laten dopen? Of gaat u trouwen? Zoekt u informatie over een uitvaart? Lees hier meer over sacramenten en bijzondere vieringen binnen het katholiek leven.
Over de Sint-Jan
Geen afbeelding beschikbaar

De Sint-Jan, ofwel voluit de Kathedrale Basiliek van de H. Johannes Evangelist, is de thuiskerk van de bisschop maar ook parochiekerk en het thuis van de Zoete Moeder van 's-Hertogenbosch.

Op deze pagina vindt u als bezoeker of kerkganger de belangrijkste informatie over dit monumentale kerkgebouw.

Vasten: jezelf voorbereiden op Pasen

Vasten is in. Heel wat mensen zijn voortdurend in de weer om wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Deze hype heeft natuurlijk weinig te maken met de kerkelijke vastentijd. Daarom gebruiken we in de liturgie niet meer het woord vastentijd, maar veertigdagentijd als voorbereiding op het feest van de Verrijzenis: Pasen, het feest van het sterven en verrijzen van Jezus.

Zoeken