Overzicht nieuwsberichten
Feestelijke viering Eerste Heilige Communie
22-04-2018
Onder een stralende zon kwamen zondag 22 april de kinderen en hun families naar de Sint-Jan om hun Eerste Heilige Communie te doen.
Inloopavonden over diaconie - 3 mei
19-04-2018
De komende maanden staan er drie onderwerpen op het programma, die allen te maken hebben met de diaconie van de Kerk. Diaconie is één van de belangrijke pijlers waarop de Kerk steunt. Het is het dienstbetoon aan de medemens, opdat hij en zij waarlijk mens mogen zijn zoals bedoeld door onze Schepper.
Indrukwekkende Vormselviering Sint-Jan
17-04-2018

Tijdens een feestelijke Eucha­ris­tie­vie­ring ontvingen 17 kinderen van de Pastorale Eenheid Heilige Maria en Heilige Johannes te ’s-Hertogen­bosch op zondag 15 april 2018 het sacrament van het Vormsel van Mgr. Gerard de Korte.

English Mass May 6th - Engelstalige Mis 6 mei
10-04-2018

You are most welcome to join us in our English Holy Mass on Sunday May 6th. The Holy Mass is every first Sunday of the month at 4.00 p.m. in St. John’s Cathedral. After the Mass there is also a wonderful opportunity to meet and mingle with each other and you will receive a delicious Indonesian meal!

In de Sint-Janskathedraal is elke eerste zondag van de maand om 16.00 uur een Engelstalige Mis. De eerstvolgende is op zondag 6 mei. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er een heerlijk Indonesisch buffet.

Eerste zaterdag van de maanddevotie
03-04-2018
In onze pastorale eenheid Heilige Maria & Heilige Johannes wordt de Eerste Zaterdag van de maanddevotie nieuw leven ingeblazen. U bent van harte welkom.
Vormsel 2018-2019
03-04-2018
Elk jaar start er een voorbereiding op het Vormsel, het sacrament waarin je als jongvolwassene je doopgeloften bevestigt en daartoe uit de handen van de bisschop de gaven van Gods Geest ontvangt.
Koffieschenkers gezocht voor Sint-Jan
07-02-2018
Vanaf januari willen we alle weken na de zondagsvieringen in de Sint-Jan de mogelijkheid bieden elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie/thee. Voor het koffie schenken na de Mis van 11.45 uur zoeken we nog een paar vrijwilligers. 
Bijbelcursus Genesis tot Jezus in de Lucaskerk
01-01-2018

'God werd mens, opdat de mens God werd', zegt een bekende kerkvader uit de 2e eeuw. Wat betekent dat? Waarom moest God mens worden? Het is Gods grote en vaderlijke plan, de rode draad door de bijbel, in één woord: het Verbond. De nieuwe Bijbelcursus 'Genesis tot Jezus' wil ons in dit grote plan meenemen. Van harte uitgenodigd op 7 vrijdagavonden, te beginnen op 26 januari tot 20 april 2018 (tweewekelijks).

Bedevaart naar Lourdes in mei en september 2018
03-12-2017

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Muzikanten en zangtalent gezocht!
18-08-2017

In de Lucaskerk gaan wij vanaf september beginnen om één keer per maand de eucharistieviering muzikaal te begeleiden met een Worship groep. Voor deze muziekgroep zijn wij op zoek naar een bassist een gitarist en een percussionist. Heb je een mooie zangstem, schroom dan niet om je ook aan te melden. De muziekstijl die wordt gespeeld zal in de richting van Sela zijn. De frequentie van repeteren zullen wij als groep zelf gaan bepalen.